Bhalu

Bhalu is een startende horeca onderneming in Nijmegen en wij er voor gekozen om onze administratie te laten verzorgen door Verdoorn Adviesgroep. Dat was voor ons direct duidelijk na de eerste ontmoeting bij Verdoorn Adviesgroep. Deze fijne club mensen gaven ons een warm ontvangst en in het gesprek direct de juiste aanwijzingen en adviezen die je als starters goed kunt gebruiken. Op dit moment krijgen we nog altijd op het juiste moment goed en snel advies. We kijken hierom graag uit naar een verdere samenwerking en bevelen anderen Verdoorn Adviesbureau zeker aan.

Wat zijn jullie bedrijfsactiviteiten, wat is je functie en hoelang bestaat het bedrijf?
Mijn naam is Christiaan Roest en ik ben eigenaar van Bhalu – Yoga, Food & Drinks. Onze horecazaak opende 1 september 2017. Ons doel is om mensen bewust te maken van hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarbij willen we graag bewustwording creëren van de vergankelijkheid van de aarde. Dat doen we door all-day lunch en all-day breakfast gerechtjes te serveren die voornamelijk vega- en vegan-friendly zijn. Alles wat wij serveren is 100% biologisch en daardoor garanderen we de meest verantwoorde groene manier van inkopen. Naast de horeca bieden we yogalessen, diverse workshops en yoga retraites aan om onze gasten aan de slag te laten gaan met hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Waarom hebben jullie destijds besloten gebruik te gaan maken van de diensten van Verdoorn Adviesgroep en hoe bevalt de samenwerking? Waar zijn we onderscheidend in? Voor welke problemen hebben we oplossingen geboden?
Wij begonnen onze zoektocht naar een accountant voor hulp bij onze administratie en en belastingzaken. Daarbij was het voornaamste dat zij met de programma’s en systemen over weg kunnen, die wij gebruiken in onze zaak. Wij gebruiken een kassasysteem, een pin-systeem en een boekhoudprogramma die gekoppeld zijn aan elkaar. Zij weten minstens zo goed de weg in deze programma’s als wij. Daarom krijgen wij de juiste hulp en het juiste advies waar nodig. Daarbij krijgen wij een warm ontvangst en persoonlijke hulp die voor zoekende starters erg fijn was. Nu zijn we een tijdje onderweg en worden we goed op de hoogte gehouden van de gang van zaken, we worden geholpen bij vragen en denken ze met ons mee vooruit. Zo hebben we bijvoorbeeld een probleempje gehad met de koppeling tussen het kassasysteem en het boekhoudsysteem, waardoor de transacties niet door werden gestuurd. Het probleem werd in overleg uit handen genomen en het werd met terugwerkende kracht opgelost.

Hebben jullie vaak contact met een van de medewerkers van Verdoorn Adviesgroep en hoe verlopen deze contacten?
Wij hebben wekelijks contact met vaste medewerkers van Verdoorn Adviesgroep. Hierdoor hebben we een persoonlijke band en kunnen we snel schakelen indien nodig. Het contact kan via telefoon plaatsvinden en de medewerkers kunnen op afstand helpen door gebruik te maken van Teamviewer. Mochten we dat willen kunnen we ook op kantoor langs komen of zij bij ons. Dit proberen wij een keer per kwartaal te doen.

Maken jullie gebruik van Exact Online en zo hoe hoe bevalt dit? Wat zijn de winstpunten??
Wij maken gebruik van Exact Online en dit bevalt ontzettend goed. We hebben direct inzicht in onze administratie en kunnen makkelijk schakelen tussen verschillende holdings. Het fijnste hieraan vindt ik persoonlijk dat je ook via de mobiele app ontzettend makkelijk de boekhouding kunt inzien en bonnetjes kunt oploaden door een foto te maken.

Waaraan kon je merken dat we kennis, kunde en ervaring hadden in wat we deden? Wat gaf vertrouwen? Hoe zou je de kwaliteit beschrijven?
Persoonlijk had ik niet direct zicht op de kennis en kunde die in huis zou moeten zijn. Wel weet ik dat we niet de eerste de beste boekhouder hebben gekozen. Wij kozen voor Verdoorn Adviesgroep vanwege het goede gevoel bij de eerste ontmoeting, de juiste hulp en heldere uitleg van aanpak in de start-up fase. Daarnaast vond ik het prettig om in een opgeruimd gebouw binnen te komen, waardoor ze mij direct het gevoel gaven dat ze de boel makkelijk op orde houden.

Heb je nog tips of andere aanbevelingen?
Ga zo door.