Compensatie voor transitievergoeding? Nu bewijsstukken verzamelen

Compensatie voor transitievergoeding? Nu bewijsstukken verzamelen

Werkgevers die een compensatie willen aanvragen voor de transitievergoeding die zijn betalen bij ontslag van langdurig zieke werknemers, moeten hun dossier goed op orde hebben. Voor de aanvraag, die met terugwerkende kracht gedaan kan worden vanaf 1 april 2020 voor dienstverbanden die zijn geëindigd vanaf 1 juli 2015, moeten zij een waslijst aan bewijsstukken overleggen.

Zo moet kunnen worden aangetoond dat het dienstverband is beëindigd en dat de transitievergoeding is uitgekeerd. Ook al duurt het nog bijna twee jaar voordat de compensatie kan worden aangevraagd, adviseert het UWV in een nieuwsbrief om nu als te beginnen met het verzamelen van bewijzen n die goed te bewaren.

Voorbeelden van documenten die nodig zijn om in aanmerking te komen voor de compensatie:

  • De arbeidsovereenkomst met de betreffende werknemer;
  • Stukken waaruit blijkt dat de arbeidsovereenkomst is beëindigd wegens langdurige arbeidsongeschiktheid, zoals de ontslagvergunning of de beëindigingsovereenkomst (inclusief stukken waaruit blijkt in welke periode de werknemer ziek was én dat hij bij het einde van de arbeidsovereenkomst ziek was);
  • Gegevens die gebruikt zijn om de hoogte van de transitievergoeding te berekenen en bewijs/bewijzen van betaling van de (totale) transitievergoeding.

Interessant? Deel dit bericht!