Indien je zelf jouw boekhouding verwerkt met Exact Online

Indien je zelf jouw boekhouding verwerkt met Exact Online

Verwerk je zelf jouw administratie met Exact Online dan kun je zelf jouw btw-aangifte berekenen en inzien. Wat je echter niet kunt is zelf jouw btw-aangifte insturen naar de belastingdienst. Wij zullen in overleg met jou, deze laatste “druk op de knop” uitvoeren. Jouw aangifte wordt dan via ons Certificaat ingestuurd aan de belastingdienst.

  1. Voordat je de btw-aangifte voorbereidt, moet je de boekingen verwerken die worden meegenomen in de aangifte. De boekingen kun je verwerken in Financieel > Boekingen > Boekingen verwerken.
  2. Zorg ervoor dat er geen verschil is tussen het btw-bedrag dat is gespecificeerd in bepaalde boekingen en het bedrag dat is berekend door Exact Online. Als er verschillen bestaan, dan moet je  die corrigeren. Ga naar Financieel > Belasting en aangiftes > BTW controle-lijst om de bedragen te verifiëren.
  3. Als jouw boekingen klaar zijn, kun je gaan naar Financieel > Belasting en aangiftes > BTW-aangifte en maak je jouw aangifte aan voor een specifieke financiële periode.

 

 

 

 

Interessant? Deel dit bericht!