Loket UWV voor NOW 5e periode eerder en langer open

Het loket voor de vijfde periode NOW gaat vervroegd open en de aanvraagtermijn gaat ook langer duren: van 6 mei tot en met 30 juni 2021.

UWV bereidt zich nu voor op de aanvragen voor de vijfde periode NOW. Werkgevers kunnen dan een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen voor de maanden april tot en met juni 2021. In overleg met het ministerie is besloten om het loket voor de vijfde periode NOW vervroegd open te stellen en de aanvraagtermijn ook langer te laten duren. Aanvankelijk zouden werkgevers een aanvraag kunnen indien van 17 mei tot en met 13 juni. Die termijn wordt met vier weken uitgebreid.

UWV-bestuurder Janet Helder: ‘Werkgevers kunnen nu al vanaf donderdag 6 mei bij ons terecht en een aanvraag indienen kan tot en met de laatste dag van de periode, woensdag 30 juni. Daarmee helpen we enerzijds werkgevers die snel een tegemoetkoming nodig hebben en anderzijds werkgevers die langer willen nadenken of ze een aanvraag willen indienen. Bovendien kunnen we de voorschotbetalingen zo beter laten aansluiten bij de salarisuitbetalingen door werkgevers.’

Het ministerie van Sociale Zaken past de regeling aan met de nieuwe data. De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Interessant? Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email