Nieuwe functionaliteiten in Exact Online

Nieuwe functionaliteiten in Exact Online

Exact heeft met de Autumn release nieuwe functionaliteiten uitgerold binnen Exact Online die een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan uw administratie.

Automatische bankkoppeling
Deze nieuwe functionaliteit betreft het automatisch importeren van bankafschriften. Indien sprake is van een automatische bankkoppeling binnen de administratie, kan nu ook de instelling “automatisch importeren van bankafschriften” worden geactiveerd. Hierdoor komt de extra handeling om op de importbutton te drukken te vervallen en worden dagelijks tussen 07.00 uur en 09.00 uur automatisch de transacties klaargezet voor verdere verwerking. Door deze automatische import ziet u iedere ochtend in uw financiële cockpit het actuele banksaldo. U kunt de automatische import als volgt instellen: ga naar uw administratienaam > instellingen en selecteer het tabblad financieel. Aan de rechterkant onder het kopje “algemeen” kunt u de automatische import inschakelen.

Aanpassing van het lage btw-tarief
Zoals u ongetwijfeld al heeft vernomen, verandert in Nederland per 1 januari het lage btw-tarief van 6% naar 9%. Om het voor de gebruikers gemakkelijk te maken voegt Exact Online ruimschoots voor deze datum het nieuwe percentage toe aan alle Exact Online-administraties. In het “onderhoud btw-code” scherm verschijnt aan de rechterkant onder het kopje btw-percentages een nieuwe regel met het btw-percentage van 9% geldend vanaf 01-01-2019.

Vergeet je factuursjabloon niet aan te passen!
De omschrijving van de btw-code past Exact Online niet aan. Indien uw factuurlay-out een verwijzing naar deze btw-codeomschrijving bevat, dient u dit zelf nog aan te passen.

De nieuwe btw-code en het eventueel aanpassen van de omschrijving kunt u als volgt doen: ga naar administratienaam > stamgegevens > onder het kopje belasting ziet u btw-codes staan. Door op de omschrijving te klikken komt u in de betreffende btw-code.

Factureren in 2019 voor een dienst of levering in 2018
Er zijn ook nog andere zaken waar je rekening mee moet houden. Dit nieuwe btw-tarief moet op je facturen komen als je de dienst na 1 januari 2019 verricht of als het product geleverd wordt na deze datum. Als je de dienst nog verricht in 2018 of je het product levert in 2018, maar de factuur staat op 2019, dan mag je nog wel het oude tarief van 6% gebruiken.

Interessant? Deel dit bericht!