Skybox niet aftrekbaar voor de belasting

Skybox niet aftrekbaar voor de belasting

Twee broers die met hun bedrijf vier stoelen in een skybox huurden en de daarover betaalde btw wilden aftrekken bij de belastingaangifte, hebben van de Hoge Raad een tik op de vingers gekregen. Dat schrijft De Telegraaf. Een naheffing van ruim 14.000 euro ligt op de loer.

Relatiegeschenk
De broers zien de huur van de business seats, inclusief gratis hapjes en drankjes bij de voetbalwedstrijd, als een relatiegeschenk. Daarom zou dit volgens hen aftrekbaar moeten zijn voor de belasting. Daar is de belastinginspecteur het niet mee eens. De fiscus zet vooral vraagtekens bij de gebrekkige administratie over het bezoek dat de broes meenamen. Over de periode 2004 tot 2008 is er zelfs helemaal geen administratie. Volgens de inspecteur hebben de stadionbezoekjes daarnaast meer een ‘consumptief karakter’ en dienen die meer de ‘persoonlijke belangen’ van personeel en relaties dan zakelijke.

Uitspraak Hoge Raad
De Hoge Raad geeft aan dat er duidelijke documentatie nodig is om te bewijzen dat er sprake is van zakelijke activiteiten. In dit geval besluit de Raad dat de aard van de bijeenkomsten in het stadion weinig van doen had met zakelijke belangen en heeft de belastinginspecteur daarom gelijk gegeven. De behandeling van de zaak is teruggewezen naar het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Daar wordt bepaald of de naheffing van ruim 14.000 euro standhoudt.

Interessant? Deel dit bericht!